Ga toch koken, mens!

Gisteren het debat Biden-Palin gevolgd. Was vooraf bang dat als Palin als “winnaar” gezien wou worden omdat de verwachtingen voor haar zo extreem laag gespannen waren. Nou maakte Palin inderdaad weinig van haar befaamde blunders, maar Biden was daarentegen zo scherp dat geen hond kan ontkennen dar hij het debat in zijn zak had. Wat een kerel zeg die Biden, zo welbespraakt, zo goed op de hoogte, gewoon lekker om te horen. Jammer van zijn onvoorwaardelijke steun voor Israel.

Maar verder over Palin, die dus niet overkwam als de compleet debiele rateltante in eerdere interviews. Laten we eerlijk zijn, het formaat was natuurlijk in haar voordeel. Elk onderwerp wordt kort en oppervlakkig behandeld en er zijn geen onderbrekingen. Zo kon ze lastige vragen volledig negeren en tot vervelens toe op haar mantra van Joe Sixpack terugkeren. Bovendien moest Biden oppassen niet te badinerend over te komen; wat dat betreft heeft Palin mee dat ze een vrouw is. Een mannelijke kandidaat was volledig afgemaakt op de feitelijke onzin die ze spuidde.

Laten we verder vaststellen dat het ongelovelijk is dat iemand met zo weinig inhoud een VP kandidaat kan worden. En ze roept ook maar wat, totaal niet gehinderd door feitelijke kennis. Hekelen dat Obama tegen troop funding heeft gestemd, terwijl McCain precies hetzelfde heeft gedaan. Idem dito met het pakket van zogenaamd immense belastingverhogingen. Biden liet ook onverbiddelijk zien dat ze niet eens wist wat beide voorstellen precies inhielden. Laten we het over Pakistan en Iran maar helemaal niet hebben. Ik durf te wedden dat ze die niet eens op een kaart weet aan te wijzen. Tsja, ze liggen dan ook niet naast Alaska he … (pas op, dit filmpje doet echt pijn aan je hersens).

Het meest irritant vond ik echter het ontwijken van de vragen. Tot drie keer toe liet ze onbeschaamd weten niet op een vraag in te willen gaan, teneinde haar eigen fletse paradepaardjes van te stal te kunnen halen. Aan de andere kant: die vragen waren ook niet te beantwoorden zonder gebruik te maken van een flinke portie leugens en hypocrisie (alhoewel Republikeinen daar normaliter niet te beroerd voor zijn). Hoe moet je in Godsnaam McCain verdedigen als het gaat om deregulering, belastingvoordelen voor grote bedrijven en de oorlog in Irak? kan je wel blijven roepen dat McCain de “Maverick” is, maar Biden toonde op briljante wijze aan dat zijn stemgedrag duidelijk andere taal spreekt.

Overigens altijd leuk, de spin achteraf. Volgens een FOX analist zette Sarah het debat naar haar hand door niet op de vragen in te gaan. Tsja, zo kan je het ook brengen, als je je niet aan de regels wenst te houden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s