Acts of the unspeakable

Goed, game over voor McCain. Ver achter in de peilingen en dan zo’n modderfiguur slaan in het debat. (Hij leek wel zo’n Indiase kleermaker hier op Samui; My Friend dit en My Friend dat. En dan dat “That one” moment; wat denk je daar in hemelsnaam nou mee te bereiken?). In elk geval, normaal gesproken kom je van zo’n debacle niet meer terug.

Maaaaarrrrrrrrr … aan de andere kant: we hebben het hier wel over de VS, een land dat voor een derde wordt bevolkt door complete idioten. Ik mag graag zeuren over het hersenloze electoraat van Nederland, maar dat is een verademing bij wat er allemaal op de Amerikaanse Bible Belt aan gedegenereerde inteelt rondloopt. En we hebben nog vier weken, waarin nog van alles kan gebeuren. Ik heb eens zitten denken en kwam tot de volgende doemscenarios:

  • McCain schudt opeens een overtuigende formule uit zijn mouw om de Amerikaanse economie uit het slop te helpen. Obama is compleet overdonderd en verlaagt zich tot persoonlijke aanvallen op McCain’s arthritis. Waarschijnlijkheid: nul komma nul nul 1.
  • Osama Bin Laden wordt gepakt … in Irak. So far for Obama’s statements dat de oorlog niet in Irak maar in Afghanistan moet worden gevoerd. Waarschijnlijkheid: extreem laag. Maar misschien kan McCain Palin een baard en tulband opplakken en doen alsof. Zolang het maar niet voor November ontdekt wordt.
  • Terroristen (andere dan die in het Witte Huis) plegen een aanslag op Amerikaanse bodem. Angst is traditioneel de voedingsbodem voor de GOP. Als Bin Laden slim is, doet ie het. McCain als president: een betere garantie om de komende vier jaar niet gepakt te worden kan je niet krijgen. Waarschijnlijkheid: geen idee. Is Bin Laden slim? Hij is wel civiel ingenieur tenslotte …
  • Terroristen in de VS (militante anti-overheids sektes bijvoorbeeld) plegen een aanslag. Hetzij op Obama zelf (het is griezelig hoeveel Amerikanen er heilig van overtuigd zijn dat “the nigger” toch wel wordt neergeknald), hetzij op een ander doelwit. Dat laatste uiteraard om de moslims de schuld te geven. Waarschijnlijkheid: hoger dan je wilt weten.
  • Een Tonkin incident. Mijn hart sloeg een slag over toen ik las van de Amerikaanse jet die het Iraanse luchtruim was binnengedrongen. Een escalatie met Iran zou de perfecte afleiding zijn voor de Republikeinen en het zooitje dat ze hebben gemaakt. Waarschijnlijkheid: redelijk. Echt, Bush en de zijnen zijn er gek genoeg voor.
  • Onderhuids racisme. Er zijn wat verontrustende onderzoeken die laten zien dat 5 tot 10% van de stemmers in principe niet op een zwarte kandidaat stemt, maar dat pas in het stemhokje de doorslag laat geven. Geen idee hoe ze dat meten en of het klopt, maar het zou zomaar kunnen. Nergens kan je zo lekker anoniem je racisme botvieren als in het stemhokje. Waarschijnlijkheid: laag. Wie denkt er nou nog aan dat Obama zwart is? Economie kut, oorlog aan het verliezen, huis kwijt, baan kwijt: oh wacht even dat is een neger, laat ik daar vooral maar niet op stemmen.
  • Een lijk in de kast. Tot nu toe waren de pogingen van McSame om Obama zwart te maken een tikkeltje pathetisch. Banden met terroristen, stemmen voor belastingverhogingen, moslim achtergrond: allemaal de vloer mee aangeveegd. Maar stel je nou voor dat ze iets achter de hand hebben. Een veroordeling voor kinderlokken bijvoorbeeld. Of een smeergeldaffaire van Nixon-achtige proporties. Waarschijnlijkheidsfactor: nul. Als er al iets zou zijn, had Hillary dat allang naar voren gebracht.

Oftewel: het moet gek lopen. Maar ik ga niet juichen voordat opa Obama’s hand heeft geschud. En dan nog zal ik niet heel blij zijn. Natuurlijk, ik ben 100% voor Obama. Maar in Nederland zou geen haar op mijn hoofd er aan denken op hem te stemmen. Hij zou hier een plekje op de rechtervleugel van de VVD bezetten. Maar het moet gezegd, het zou al een hele verbetering zijn.

Advertenties

Een Reactie op “Acts of the unspeakable

  1. Volgens mij gaat het toch wel raar lopen. Noem me cynisch, maar die rare amerikanen doen niet aan verstandigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s