About a boy

Vorige week was France op bezoek, het zoontje van Kesaya. Vergezeld door zijn oma en haar assistente (oma heeft een noodle-shop, vandaar). Druk in huis dus, maar met als groot voordeel dat er drie keer per dag een verrukelijk bord eten voor mijn neus werd gezet. Oma kan bijzonder prettig koken, ik hoop dat die eigenschap genetisch overdraagbaar is.

Verder veel met het kind gedaan. Was erg leukmaar ook een beetje lastig, vooral vanwege het taalverschil. En hij is nog steeds verlegen dus ik kan hem niet echt peilen. Maar ik denk dat het voor hem allemaal wel geslaagd was. Aan het eind van de week wilde hij in elk geval niet terug naar huis. Niet gek natuurlijk. Elke dag zwemmen, naar het strand, computerspelletjes spelen, beetje tekenfilmjes kijken. Net zijn stiefvader … 😉

Het is wel een enorme bangebroek. Had hem meegenomen naar de plaatselijke dierentuin, waar je op zich wel stoere dingen kan doen als een tijger aaien en op een olifant rijden. Dat die tijger een stapje te ver voor hem is kan ik me voorstellen, maar waarom zou je bang zijn voor een olifant? Ik kreeg hem er met geen mogelijkheid op. Beesten achter tralies heeft ie minder moeite mee. Ik heb met lede ogen toe zitten kijken of zijn vingers er niet af werden gerukt door de compleet fucked-up papegaaien en apen die hij probeerde te voeren. Dierentuin was verder niet echt prettig. Kleine kooitjes en een morbide sfeer. Dieptepunt was een leopard shark (die van dat filmpje), die gedoemd is in een miniem, kaal bassin zijn maniakale rondjes te zwemmen. Treurig. Ook niet echt fijn maar wel cool om te zien: een stingray van bijna 3 m diameter in een betonnen bak. Indrukwekkend beest, maar hoort daar natuurlijk niet. Over de tijgers ben ik milder; die lopen hier tenminste geen risico afgeknald te worden. Wel bizar op zich dat een klein dierentuintje op een Thais eiland een gezonde populatie van een van ’s wereld’s meest bedreigde diersoorten herbergt.

Maar terug naar France. Verder wel een grappig kereltje hoor. Met veel interesse voor beesten en techniek, dat doet het wel goed bij mij natuurlijk. Vooral de dagen op het strand waren erg leuk. Lekker met zand spelen, krabbetjes vangen, kajakken, frisbeeen en gewoon wat poedelen. Ons zwembad vond ie echter het best. Nou is die ook echt paradijselijk. Mijn God wat ga ik die straks missen als ik weer in Londen zit …

En hoe zit het nou verder met mij en France? Als ik eerlijk ben … vind het voor een paar daagjes best leuk en het is natuurlijk hartverwarmend dat zo’n gastje zo’n plezier heeft. Maar om nou te zeggen dat er echt een vonk oversloeg, of dat ik nu per se de rest van mijn leven elke dag met kinderen op touw wil. Ben bang van niet … Misschien dat dat nog komt.

Advertenties

Een Reactie op “About a boy

  1. Leon, je bent een geboren papa! een hele lieve en coole Papa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s