Hof doet domme dingen

Stel, je reist naar een van de onderontwikkeldste landen ter wereld. Waar 99% van bevolking geen riolering heeft en in de rivier wast en poept, waar inheemse parasieten floreren in de zompige akkers en waar dokterspraktijken worden gecombineerd met varkenshouderij. (Nee ik heb het hier niet over Frankrijk).

mekong-van-hilltopGoed, dus stel je trekt naar Laos met wat kornuiten. Zonder malariapillen uiteraard, want die kon je volgens internet overal in Thailand verkrijgen, en wat op Het Internet staat is immers altijd waar, dat weten we allemaal. Maar wel gewapend met een Thaise insecten repellent waarin het hoofdbestandeel rozenblaadjes zijn. En stel je nou voor dat je de eerste dag wat uitslag op je arm krijgt. En dat die de volgende dag uitspreidt waarna zich blaasjes beginnen te vormen. En waarop je gezonde, mannelijke reactie is het te negeren en je zelf gerust te stellen door de juiste hoeveelheid alcohol binnen te gieten. Is een goed ontsmettingsmiddel toch, alcohol? En stel je dan voor dat drie dagen later de plek rood wordt en opzwelt, de blaasjes zich hebben verbonden tot een papperige massa en je jezelf vertelt dat er al een hele verbetering te bespeuren valt. Wat doe je dan in zo’n geval? Nou logisch toch, dan spring je ’s nachts knetterdronken in de Mekong rivier! Waarvan getuige:

mekong1mekong2

Ja, die Hof die weet wel wat goed voor hem is! En je moet je zeker ook niet laten weerhouden door het feit dat dat stroompje zo’n 200 m breed is, knetterhard stroomt, vol slangen en ratten zit en je het zonder bier op al lastig vindt om je eigen zwembad over te zwemmen. Dat moet je allemaal gewoon negeren. Hop, onderbroek uit, rivier in en poedelen maar!

En dan sta je de volgende ochtend op, denkt “Goh wat heb ik gisteravond ook alweer gedaan?”,arm-infectie en dan check je je arm en die ziet er dan zo uit. Tsja. Toch maar een doktertje pakken dan. Gelukkig zaten we in een redelijke nederzetting, waar de plaatselijke geneesheer zijn varkensstal gescheiden hield van zijn praktijk. In plaats daarvan had hij een kinderdagverblijf in de wachtkamer geopend. Erg onoverzichtelijk allemaal, maar uiteindelijk kreeg ik een zalfje mee dat de infectie binnen enkele dagen de das om deed. Heb er wel weer een litteken aan overgehouden. Dat gaat lekker zo, ik begin intussen behoorlijk onder te zitten met al mijn ongelukjes het afgelopen jaar. Nou ja, misschien vinden de dames het stoer. Met mijn voormalige poezelige huidje won ik tenslotte ook geen prijzen.

Advertenties

6 Reacties op “Hof doet domme dingen

  1. Wat ben je ook een hypochonder Leon.

  2. wie heeft deze onflatteuse foto’s gemaakt?

  3. Twee van zulke adonissen zie je anders zelden in de Mekong!! hoor.

  4. Lekker met een kopje koffie op de bank op zondagmorgn en laat ik eens kijken waar mijn broer uithangt. Wordt het niet eens tijd dat jij de nintendo versie van brain training vanuit Nederland krijgt opgestuurd?? Zodat je je brain vanuit je hangmat in de zon kan trainen blijkbaar wordt deze op dit moment weinig geprikkeld en leidt dit tot debielenacties!
    Wie is trouwens die andere knakker? Zijn er niet meer confronterende blootfoto’s om het verhaal nog wat smeuiger te maken ;-)!

  5. Wat? Wil jij blootfoto’s van je eigen broeder zien? Of gaat het je om die andere knakker? Dat is Eelco trouwens.

  6. He Le, lekker kontje hoor! Die enge zweren beginnen er al aardig trainspotting uit te zien….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s