Weekendje als vanouds

Ha, ik mag dan wel een ouwe lul worden, maar feesten kan ik nog! Oude tijden herlaven dit weekend, toen ik zomaar voor drie feestjes op rij was uitgenodigd.

Okee okee, op het eerste feest konden ze moeilijk anders, dat was namelijk van het werk. En zo impopulair ben ik daar nou ook weer niet. Er was vooraf hoog opgegeven van het jaarlijkse kerstfestijn. Maar ja, mijn cgon467l1collega’s hebben dan ook nog nooit een Heerema feest meegemaakt. Goeie tijden waren dat. Dit was in vergelijking maar een tamme zooi. Aan tafels zitten, quizje doen, liedjes zingen. En na afloop gaan alle carrieremakers dicht bij de baas staan en hard om zijn grappen lachen. (Ja dat zeg ik nu omdat ik er zelf niet doorheen kwam). En er waren geen lekkere wijven. Jammer, gemiste kans. Volgende feestje.

Dat was het kerstdiner van Iarla en zijn Schotse uni-vrienden. Ik stelde me een diner Delftse stijl voor. Een lange opgemaakte tafel met tafelschikking, 9 gangen, speeches en een hoop quasi-intellectueel gebral. Niets van dat al.
Ik kwam pas om half zeven aanzetten, nuchter als een wombat. De uitgelaten menigte rugbiers en roeiers die ik in een kamer van 10 m2 aantrof bleken al sinds het middaguur aan de boemel. Zelfs Iarla was bezopen als een kanarie. En wederom geen lekkere wijven (behalve dan de vriendin van Tommy, maar dat kan ik niet zeggen want Tommy probeert mijn blog ook te lezen. Tommy, if you’re reading this: “vriendin” is Dutch for turkey”).
Dus maar zonder dralen aangehaakt. Ik heb me prima vermaakt, al was niet echt mijn stijl van feest. Mannen die elkaar in een judogreep nemen, scheten op elkaars hoofd laten, homo-porno op elkaars laptop zetten, dat soort werk. iarla-defamedEn spierballen opmeten, toen ben ik maar even opzij gegaan. Op een gegeven moment werden er zelfs wedgies uitgedeeld. Wel mooi dat uitgerekend Iarla, die als het beta-mannetje van de vriendengroep zijn minder fysiek bedeelde maten pleegt te pesten, een vernederende atomic wedgie toegemeten kreeg van de locale alpha-man. Dat ging er hard aan toe, zijn onderbroek kwam er in drie stukken uit. Erg lachen als je zelf kan toekijken. Niemand die “Ze Hoff” durft te pakken natuurlijk.
Alhoewel, nu ben ik niet helemaal eerlijk. Iemand probeerde dat namelijk wel degelijk. Een gefrustreerde rugbyspeelster met teveel drank op en een niet al te charmante versiertechniek. Ik heb me van een uiterst vernederende en moreel verwerpelijke afgang weten te behoeden door op de kale vloer te gaan slapen. Ach ja.

De volgende dag zo snel mogelijk gemaakt dat ik weg kwam voordat er meer fysiek geweld los zou barsten. Op naar feestje drie. Ik heb voor het eerst in zes jaar of zo Mattijs weer gezien, een lang verloren lid van het illustere gezelschap Tutti Frusti. Mattijs is die naam alleen niet meer waardig want samenwonend met zijn charmante Sue. Om ons weerzien op te luisteren namen hij me mee naar een gluh-wein feestje van een Germaanse vriendin. Het contrast met de avond ervoor kon niet groter. Allemaal ultra-lieve schatten van mensen. De meesten waren van die typische lichtelijk onderkoelde Duitsers; als ik verkleed als SS-er was komen opdraven hadden ze me nog beleefd te woord gestaan. Enkele leuke mensen ontmoet en lauwe gluh-wein gedronken. Londen is toch wel goed voor me.

Advertenties

3 Reacties op “Weekendje als vanouds

  1. spierballen opmeten? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

    sorry Le, zag je al voor me staan met een meetlintje….
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

    “wat moet ik meten dan?”

  2. Jemig, hoe oud is die Iarla?

  3. Volgens mij past hij nog wel in jouw leeftijdslimiet 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s