Mannenwerk

In het kader van mijn fris begonnen rijlessen moest ik deze week naar Ravenna, ervaring opdoen met  achteruit inparkeren. Van een Living Quarter, dan wel te verstaan.

Om deze post een beetje leesbaar te houden voor de niet-offshore ingenieurs onder ons (statistieken wijzen uit dat mijn blog door 93% onwetenden wordt bezocht), zal ik er niet al te diep op in gaan. En zo moeilijk is het allemaal niet, tenslotte. Kijk, dit is het ding:

LQ1

En daar moet ie op.

LQ2

Dat ding is dus een Living Quarter (LQ), oftewel een gebouw waar arbeiders in gaan verblijven op zee. Dat ding waar ie op moet is een drijvende bak. Die gaat de LQ naar een plek op zee brengen, waar een kraanschip het dan vervolgens op een platform zal hijsen. Maar daar zijn we nog niet. Nu gaat het erom dit stuk staal van een slordige 400 auto’s zwaar op die bak te krijgen. En dat doen we door middel van een trailered load-out. Op z’n nonsjoors: we brengen hem op karretjes.

Hele mooie techniek, die karretjes moeten uiteraard zo synchroon mogelijk rijden anders vallen dingen om en dat willen we niet. Bovendien moet elk wiel onafhankelijk van de ander omhoog en omlaag kunnen bewegen, om oneffenheden in de ondergrond te kunnen compenseren. Er is 1 kerel die dat allemaal aan mag sturen, die man met het portable dashboard op de eerste foto hieronder. Omdat het op de scheepswerf nogal vol stond met allerhande zaken, moest hij het gevaarte via een paar nauwe bochten op de bak zien te sturen. Je zou je dus kunnen voorstellen dat je een auto met 24 wielen achteruit probeert in te parkeren. Het ging allemaal echter erg gesmeerd. Gelukkig maar, anders had ik een probleem gehad. Gedoe ook altijd.

LQ3LQ4
LQ5
LQ6
LQ7
LQ8
LQ9
LQ10

Advertenties

Een Reactie op “Mannenwerk

  1. Mooie klasse bak waar ie op ging die LQ.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s