Laat dat hele eiland maar de zee inzinken

Ik dacht nu toch alles gehad te hebben qua Britse ongein. Inmiddels heb ik alweer genoeg materiaal verzameld voor een episode 2 van “Idioten“, maar het leek me een beetje een overkill. En ik ben eraan gewend geraakt. Rijbewijs niet halen omdat de examinator de regels niet kent? Goed, moet ik maar accepteren. Micah’s geboorteakte kwijtgemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Verbaast me geen fuck. Huur afgeschreven een maand na opzegging? Het zal allemaal  fokking wel.

Maar nu hebben die perfide eilandbewoners dan toch het dieptepunt bereikt. Ik moet voor morgen geld overgemaakt zien te krijgen van mijn Britse naar mijn Arabische bankrekening. Dit omdat er een aanbetaling moet worden afgeschreven voor mijn apartement. Beide rekeningen zijn binnen HSBC, dus dat zou niet zo moeilijk moeten zijn. Ik had twee weken geleden de Arabische rekening aangevraagd, en het duurde slechts 7 dagen voor het kon worden geactiveerd. Dus dat schoot al lekker op. Dan nog 4 dagen wachten voor de kaarten en de pincodes werden opgestuurd; het werd al een beetje krab. Vandaag dan eindelijk alles binnen en ik kon via internet het bedrag overmaken. Zou binnen 1 seconde zijn overgeschreven, was me beloofd. Mooi, net op tijd. Dus ik probeer dit net, en het hoeft geen relaas: het ging niet. Foutcode 2174. Grrrrrrrr!!!!!!!!!!

Gelukkig heb ik speciale voorrechten binnen HSBC vanwege mijn pecuniaire status, dus ik kan een 24 uurs persoonlijke hulplijn inschakelen. Maar gedaan dus. Er moet toch iemand deelgenoot worden gemaakt van mijn nauwelijks verholen woede.

Excuus 1: U bent te laat, op Internet moet je geld overmaken voor half 4. In welke tijdszone? De Britse. Het is nu anders net half 4 geweest in London. Nou, dan klopt het toch? Nee, want ik kreeg de fout om 3 uur, ik hang inmiddels alweer een half uurtje aan de lijn. Oh. Nou ja, maakt niet uit, het is nu na half 4 dus het kan vandaag toch niet meer. Dan weet ik nog steeds niet waarom het net mis ging? Oh, wilt U dat weten dan? JA DAT WIL IK WETEN!

Excuus 2: Foutcode 2174 betekent dat op dit moment geen geld kan worden overgmaakt. JA ALLICHT, IK WIL WETEN WAAROM NIET! Het is een generale code, voor als er problemen zijn met geld overmaken. JA EN WAAROM DAN? We kunnen wel even kijken waarom precies niet. JA DOE DAT!

Excuus 3: Nou we weten het. Het ligt aan de Treasury. The Treasury? (Dat is toch de Engelse Schatkist? What the Fuck hebben die ermee te maken?) Nou, die moeten de wisselkoersen doorgeven voor banktransacties, en op dit moment kunnen ze dat niet doen voor het Britse Pond. Dus kunnen er geen transacties worden gedaan. Misschien morgen weer.

Daar wordt een mens stil van. Heel stil. Wat moet je nog dan, als een eenvoudige transactie wordt gedwarsboomd doordat de locale Schatkist even niet weet hoe ze geld moeten wisselen. Dan houdt het toch redelijk op allemaal. Laten we tenminste met zijn allen even heel erg blij zijn dat dat verfoeilijke eiland niet bij de Europese Unie is gekomen. God bewaar ons dat dat ooit nog gebeurt. Laat die idioten (WANT DAT ZIJN HET!) maar in hun eigen sop gaarkoken. Ik zou haast blij zijn dat ik naar deze zandbak ben verhuisd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s